fbpx

Kuidas valida ideaalne pulmakoht?

Pulma planeerides on üks esimesi samme valida välja pulmakoht. Vahel on pruutpaaril unelmate pulmapaigale kohe silm peale pandud, kuid siis peab tõenäoliselt tegema vastavalt koha võimalustele kompromisse külaliste arvu või millegi muu osas. Kui sul aga pole veel pulmakohta välja valitud, siis enne lõpliku otsuse tegemist anname omalt poolt mõned soovitused.

peotelk

Külaliste arv

Kindlasti tuleks pulmakoht valida ligikaudse kutsutavate külaliste arvu järgi. Kui peokohas on vähe ruumi istumiseks või tantsimiseks, siis on suur tõenäosus, et külalised ei naudi pidu täiel rinnal. Meeles tuleks pidada ka seda, et siseruumides võib suurema rahvahulga korral hakata palav ja umbne, eriti kui hakatakse jalga keerutama. Need tingimused rikuvad peomeeleolu täielikult.

pulmakoht võib olla ka peotelk
Purjetelgi alla mahub ümmarguste laudade taha kuni 130 inimest.
peotelk

Ööbimisvõimalus

Kui planeerid pidu, mis võiks kesta varajaste hommikutundideni, siis tuleks eelnevalt uurida, kui paljud külalised sooviksid pulma ööbima jääda ning selle järgi valida ka pulmakoht. Tihti puudub mõisate, küünide ja koduõue juures piisav arv voodikohti. Kindlasti tuleks uurida, kuidas sel juhul oleks võimalus transportida külalisi lähimasse majutusasutusse. Näiteks võib tellida üheks õhtuks mikrobussi koos bussijuhiga, kes vajadusel külalisi majutuskohta sõidutab. Samuti võib telgipulma pidades mõelda Glämping majutustelkidele, milles on soe ja mugav magada.

peotelk

Kus pulmakoht paikneb?

Enamasti tulevad külalised pulma autodega, mistõttu tuleks mõelda, kuhu saab autosid parkida ja milline on ligipääsetavus. Kui tseremoonia ja pidu toimuvad erinevates kohtades, siis parkimisvõimalused tuleb organiseerida mõlemasse paika, näiteks lähedalasuvale põllule või heinamaale, kui selleks omanikult luba küsitud. Autode parkla võiks peokohast olla küll piisavalt lähedal, kuid samas ei tohiks pikk rodu autosid rikkuda koha romantilist atmosfääri.

pulmakoht
Pulmakoht võib olla ka Sinu maakodus.
peotelk

Tehnilised võimalused

Peokoha valikul mõtle ka selle, kas see on sobilik ka bänd ja catering’i pakkujale, näiteks kas on olemas piisav elektriline võimekus ning abiruumid. Kui peopaigas puuduvad tualetid või on neid vähe, siis tuleks mõelda välikäimlate tellimisele.

peotelk

Broneeri pulmakoht varakult

Populaarsemad peokohad on pidude tipphooajal ehk suvekuudel tihti ette broneeritud juba vähemalt aasta. Isegi kui plaanid pulma pidada näiteks oma maakohas, siis ka kõige ilusamad peotelgid tuleks varakult broneerida. Varakult broneerides saab ka enamasti soodsama hinna. Kindlasti tasuks aga ka viimasel hetkel peokohta otsides Comfy peotelki küsida, sest hea õnne korral võib see just sinu tähtpäeval vaba olla.

Itaalia pulm Comfy purjetelgis
Purjetelk õhtuhämaruses. Foto: Rene Riisalu