fbpx

Comfy Events – ainulaadse peotelgi rent Eestis

pulmad mere ääres

Pulmatrendid

Pulmad on oluline traditsioon üle maailma juba aastasadu, kuid nii nagu teisteski valdkondades, on eri aegadel moes erinevad suunad. Näiteks kas teadsid, et vanade eestlaste pulmad võisid kesta lausa nädala? Või et vanasti oli külalistel kombeks ise söögipoolis ja keelekaste pulmapeole kaasa võtta? Loe edasi ja saad teada, mida arvavad pulmatrendidest lisaks meile ka DreamDay Stuudio imeandekad pulmakorraldajad ja dekoraatorid Aet ja Relika.

Peotelk

Loodussõbralikkus

Tänavu on raske keskkonnateemadest mööda vaadata. Loodussõbralik mõtteviis on kindlasti jõudnud ka pulmamaailma. Viise, kuidas vastutustundlikumalt pulmi pidada, on väga erinevaid.

 • Lihtsaim viis on vähendada plastikut, näiteks vältida plastikkõrte ja -nõude kasutamist.
 • Järjest enam mõeldakse ka sellele, kuidas sorteerida jäätmeid, näiteks peo ajal tühjaks saanud klaaspudeli saab panna kohe eraldi taara või klaaspakendi jaoks mõeldud korvi ning samuti planeeritakse, kuidas pärast pulmapidu komposteerida lilleseaded või toidujäätmed. 
 • Trendiks on saanud ka see, et dekooris eelistatakse lõikelillede asemel potitaimi, mida saab pärast pulma maha istutada, bambus-/viljakõrsi või hoopis söödavaid dekoratsioone.
 • Isetehtud kingid külalistele või vanematele tulevad otse südamest ning on suurema väärtusega. Erinevaid lahendusi on selleks on palju, kasvõi näiteks käsitöötrühvlid või isetehtud hoidised.
Peotelgi rent, pulmatrendid 2020, loodussõbralikud pulmad.
Miks mitte kasutada lõikelillede asemel hoopis söödavaid dekoratsioone. Foto: Timo Arbeiter
peotelk

Pulmatrendid toitlustuses

Järjest enam soovitakse oma pulma midagi enamat kui traditsioonilist seapraadi. Erinevad maitsed, grill ja taimsed valikud on kindlasti ühed pulmatrendid toitlustuses. „Veganpulmad on kindlasti kasvav trend!” ennustavavad DD Stuudio pulmakorraldajad.

Samuti hakkavad populaarsust kaotama hiiglaslikud korrustordid ning selle asemel pakutakse erisuguseid portsjonkoogikesi või -magustoite. Siinkohal on fantaasia piiritu – selleks võivad olla traditsioonilisemad Pavlova koogid või nagu allpool fotol hoopis itaaliapärased cannellonod või miks mitte tellida kuumal suvepäeval pulma hoopis jäätisemasin. 

Pulmatrendid toitlustuses. Self-service bar, iseteenindusbaar, veganpulmad.
Isuäratavad cannellonod ja self-service baar. Fotod: Rene Riisalu ja Dominic Wright

Erilisi võimalusi leitakse ka joogipoolise valikul. Lisaks traditsioonilisematele keelekastetele võiks pulmakülalistele pakkuda kokteile ja mokteile. Baarmeni tellimise asemel võib üles seada hoopis self-service ehk iseteenindusbaari, kus igaüks saab vastavalt oma maitsele endale meelepärase kokteili valmistada. Baaris võiks olla olemas lisaks erinevatele valikutele ka mõned pruutpaari lemmikud kokteiliretseptid.

Peotelk

Pulmad värske õhu käes

Lisaks meeldivad pruutpaaridele üha enam pulmad otse looduse keskel, kus „peosaaliks” on hoopis näiteks peotelk. Eesti ilm võib küll vahel olla ootamatu, kuid üldiselt on maist augustini siiski väga mõnusat ilmad, mida oleks patt kasutamata jätta. „Tseremooniat eelistatakse suvekuudel ikka väljas teha – looduses on iluks vähe vaja. Looduslikud värvid ja objektid (taimed, veekogud jne) loovad kauni tausta pulmafotodele, mistõttu ei pea olema tseremoonia koht ise n-ö ülekaunistatud,” täiendavad DreamDay Stuudio neiud.

Väljas pulmi pidades ei pea muretsema õhupuuduse või valguse puudumise pärast, mis siseruumide puhul võib mõnikord probleemiks olla. Looduslikku valgust hindavad väga ka foto- ja videograafid.

Tseremoonia looduse keskel purjetelgi all. Foto: Lauren Bailey
peotelk

Pulmatrendid meelelahutuses

Emotsioonid on olulised! Kui soovid, et külalised Sinu pulma mäletaksid veel aastaid-aastaid hiljem, siis pane rõhku meelelahutusele. „Meelelahutus ei pea piirduma vaid muusikutega ning esinejaid võib õhtu jooksul olla mitu,” kirjeldavad DD Stuudio pulmakorraldajad. Uuri, äkki soovib hoopis mõni hea tuttav Sinu pulmas etteaste teha!

Pulmatrendid meelelahutuses.
Miks mitte kutsuda pulma tuleshow tegijad. Foto: Timo Arbeiter
Peotelk

DreamDay Stuudio tõi huvitava tähelepanekuna välja, et iga hooaja pulmatrendid käivad käsikäes sisustustrendidega. Põhisuuna näitab enamasti kätte aga asukoha valik. Mõned näited asukoha ja stiili kombinatsioonidest:

 • koduaed, õunapuud ja kodumaine põllulill;
 • mereäär & lendlev pampas;
 • restoran & ajatu skandinaavia;
 • küün & romantiline boho;
 • mõis & elegantne shabby chic;
 • vabaõhumuuseumid või loodussõbralikud puhkekohad & öko;
 • tööstuslik interjöör-tehas & palmilehed, sõnajalad – lopsakas rohelus;
 • hotell & glamuur;
 • eklektiline & julge, kus kombineeritud erinevaid stiilid
 • Comfy peotelk annab neutraalse fooni, kuhu saab luua mistahes stiilis miljöö.